Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

to know us better

Το τραγούδι του Κεσίσογλου

Ο Βασίλης εκτελεί χρέη διευθυντή με τρόπο που μας κάνει να σκεφτόμαστε "μακάρι να έμενε στη θέση αυτή". Το τραγούδι που διάλεξε δεν αφορά μόνο το παρελθόν της δικής μας γενιάς. Είναι το ροκ του μέλλοντός μας.

Το τραγούδι της Κύρου

Ταυτισμένη με το σχολείο η αγαπημένη φιλόλογος των παιδιών και ίσως επηρεασμένη από ένα ατύχημα που είχε την περασμένη άνοιξη, αναρωτιέται: "πόσο εύθραυστοι είμαστε" και μας ταξιδεύει όμορφα.


Το τραγούδι της Τσουλφά
δικαιώνει την πρόθεση αυτής της στήλης, να γνωριστούμε δηλαδή καλύτερα. Η Μάρθα επιλέγει ένα κομμάτι όπου η δύναμη του ροκ και η μελωδικότητα της όπερας,  το διονυσιακό με άλλα λόγια και το απολλώνιο στοιχείο, δείχνουν πως μπορούν να συνυπάρχουν. Αν τα τραγούδια καθρεφτίζουν κάτι από την ψυχή μας, τότε η όμορφη και χαμογελαστή πληροφορικός μας είναι πολλά περισσότερα από την εικόνα της. Ακούστε και θα καταλάβετε.

Το τραγούδι της Αθανασιάδου,
Η Ιωάννα παρέμεινε στο σχολείο και μας έδωσε μεγάλη χαρά, γιατί και η ίδια είναι η χαρά της ζωής προσωποποιημένη, με το κέφι και τη ζωντάνια της. Μια κλασική ροκ φωνή και ένα τραγούδι-σπουδή στην αγάπη.


Το τραγούδι της Τσολαϊδου
μιλάει και αυτό για την αγάπη, πώς αλλιώς από έναν τόσο τρυφερό άνθρωπο, όπως η Αλεξία μας. Τα τραγούδια τελικά είναι αποκαλυπτικά

Το τραγούδι της Τάσσιου
Δεν υπάρχουν λόγια γι αυτό το τραγούδι. Και ούτε είναι τυχαίο που το διάλεξε ένας άνθρωπος με την ποιότητα της Βασούλας μας. Ακούστε το στην πρώτη εκτέλεση με τη Μαρία Φαραντούρη.

Επειδή μου αρέσει κι εμένα ακούστε το κι από τον Μάλαμα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου